ăgânismul astăzi este în continuă evoluție și în creștere. Wicca a evoluat în nenumărate tulpini, iar mișcarea păgână mai largă s-a dezvoltat și s-a extins dincolo de Wicca și Vrăjitorie. Mai multe tradiții druidice sunt înfloritoare, iar vechea magie ceremonială găzduiește ca Golden Dawn și Ordo Templi Orientis au văzut o renaștere de la începutul lor. Revigorarea Păgânismului antic a stimulat o creștere incredibilă în comunitățile de căldură, elenă, reîncarnare celtică și religio-romană. Tradițiile nesfârșite ale religiilor indigene, cum ar fi Vodoo, Santeria și religiile tradiționale africane, au o voce în comunitatea religioasă mondială, cum nu au avut niciodată.

In România și Păgânismul a venit, acest lucru neputând fii oprit, iar datoria THE NEW PAGAN DAWN (Noii Zori Păgâni), abreviată TNPD este sa vă fie la dispoziție drept călăuze pe drumul vostru și drept reprezentanți solizi și de încredere pentru voi în viața cotidiană ca păgân.

Este un moment fascinant să fii păgân. Cum se înțeleg adepții credinței Wicca Dianică cu politeiștii eleniști? Cum se înțeleg Odiniștii împreună cu Druizii în comunitatea păgână? A revenit timpul Templului? Exersează magia sau este magia o parte importantă a spiritualității tale păgâne? Există puterea comunităților noastre în formele noastre non-tradiționale de organizare? Cum teologiile noastre îmbrățișează păgâni homosexuali, lesbiene, queer și transgender? Poate fii prosperitate cu adevărat din nou in Păgânism? Este revigorarea religiilor antice chiar compatibilă cu viața modernă? Cum creăm o comunitate pluralistă care cuprinde politeiștii, animiștii, panteiștii, duoteiștii, henoteiștii și păgânii de toate tradițiile? Cum exprimăm solidaritatea cu spiritualitatea, Hinduismul și Șinto-ul nativ american fără a trece linia de apropriere culturală? Trebuie să ne creștem copiii în credințele noastre sau să le permitem să își aleagă propria cale? Pot păgânii să evanghelizeze (răspândească vestea cea bună a tradițiilor noastre) și să nu facă prozelitism? Sunt termenii păgâni și vrăjitorii folositori? Cum depășim ideea că orice „păgân” este un faliment moral și etic? Cum ne facem vocile auzite ca minorități religioase?

Aici, la THE NEW PAGAN DAWN (Noii Zori Păgâni), abreviată TNPD suntem dedicați să explorăm diferitele păreri despre Păgânism în toată diversitatea, de la vrăjitoria tradițională britanică din Brazilia până la comunitățile înfloritoare din zona Bay și Paganistan pentru poporul Mari din Rusia. Sunt mulți păgâni acolo și fiecare dintre ei are o mulțime de opinii. Există multe de explorat dincolo de Wicca. Sper să vă alăturați nouă în călătoria aceasta și să formăm astfel o comunitate unită în România pentru eliberarea și reprezentarea intereselor păgânilor români!

Asociația THE NEW PAGAN DAWN (Noii Zori Păgâni), abreviată TNPD  este prima și cea mai mare organizație culturala din România care are drept scop ridicarea nivelului spiritual al oamenilor prin popularizarea informațiilor despre cultele păgâne/neopăgâne și a științelor ezoterice. Are sediul în mun. Bucuresti. În afară de promovarea informațiilor cu privire la cultele păgâne/neopăgâne și a științelor ezoterice, asociația desfășoară activități religioase, campanii de ecologizare și apărare a patrimoniului dacic, diverse activități educaționale (colocvii, conferințe, centre educaționale), sprijină dreptul de cult al adepților săi, sesiuni de practici yoga, tantra etc.

Totodată, din 2017 suntem membri ai ILGA, iar din 20 iunie 2020 suntem membri ai Pagan Awareness Network Inc. pentru o mai bună reprezentare a drepturilor comunității păgâne din România la nivel mondial.

Din 19 iulie 2020, Asociația THE NEW PAGAN DAWN este membră TGEU, o rețea de organizații diferite care lucrează pentru a combate discriminarea împotriva persoanelor trans și pentru a sprijini drepturile persoanelor trans.

Din data de 1 iulie 2020, Judecătoria Sectorului 2 București a admis cererea și acordă personalitate juridică petentei ASOCIAŢIA THE NEW PAGAN DAWN (NOII ZORI PĂGÂNI). Dispune înscrierea Asociaţiei în Registrul Special al Asociaţiilor şi Fundaţiilor aflat la grefa Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti.

Sediul THE NEW PAGAN DAWN (Noii Zori Păgâni), abreviată TNPD se află în Municipiul Bucuresti, Str. Grigore Ionescu, nr. 63, bl. T73, sc. 2, et. 4, ap. 42, sector 2. Numele Asociației este autorizat de Ministerul Justiției să fie utilizat și în limba română ca ASOCIAȚIA NOII ZORI PĂGÂNI.

Proiectul „Bucharest Pagan Pride” este o inițiativă a Asociației THE NEW PAGAN DAWN, prima și unica organizație de reprezentare a comunității păgâne din România, dezvoltată în București inițial, pentru prima dată și care își propune creșterea gradului de conștientizare asupra existenței comunității păgâne și necesității societale de a accepta această minoritate și de a conviețui în pace cu aceasta.

Sâmbătă, 30 Octombrie, ora 17:00, vino cu familia și prietenii în Piața Victoriei, la Marșul Bucharest Pagan Pride.

Între 23 şi 30 Octombrie 2021 te așteptăm la evenimentele Bucharest Pagan Pride 2021 (Pagan Fest), dedicate comunităţii păgâne şi celor care vor să afle mai multe despre cultura şi viața persoanelor politeiste în România: întâlnirii comunitare, expoziții, filme, spectacole de teatru și dans, concerte, forumuri, dezbateri, conferinţe, evenimente în aer liber, dar și la Templul Zeilor Antici din București, Șoseaua Giurgiului 119, bl. 11 (Fundația GAYA), Sector 4, România.

Dă vorba mai departe folosind hashtag-urile #bucharestpaganpride, , #comeOUT și #speakUP

VA ANUNTAM CA TOATE ATELIERELE SE VOR TINE LA TEMPLUL ZEILOR ANTICI DIN BUCURESTI, SOS. GIURGIULUI NR. 119, BL. 11 (FUNDATIA GAYA), SECTOR 4.

%d blogeri au apreciat: